23948sdkhjf

Äppelparadiset Val Venosta ledande inom ekologisk äppelodling

Äppelodling har långa traditioner i Val Venosta i Sydtyrolen. Här i hjärtat av Europa har alltid producenternas arbete präglats av respekt för naturen och människorna, och en hållbar produktion är en av grundprinciperna – i dag mer än någonsin.

Äppelparadiset Val Venosta har etablerat sig som det ledande europeiska produktionsområdet för ekologiska äpplen och VIP, Venosta Valley Cooperatives Association, är ledande inom produktion av ekologiska äpplen i Europa.
Äppelodlingsområdena i Val Venosta ligger mellan 500 och 1 000 meter över havet och erbjuder optimala naturliga förhållanden för ekologisk produktion. Tack vare mycket solsken, lite nederbörd och ett stort temperaturintervall mellan dag och natt kan våra äpplen mogna under optimala klimatförhållanden.

Full spårbarhet
Val Venostas mer än 250 ekologiska producenter följer de strikta reglerna från Bioland eller Demeter-förbundet som går mycket längre än de europeiska standarderna för ekologisk produktion. Den höga kvaliteten på Val Venostas ekologiska äpplen bekräftas ytterligare av Krav-certifieringen.
VIP garanterar full spårbarhet för alla sina ekologiska äpplen: Tack vare Biography-projektet kan konsumenter spåra alla ekologiska äpplens ursprung på ett transparent sätt. Ekologiska äpplen från Val Venosta förpackas med en etikett som visar namnet på producenten, som kunden i sin tur kan ange på Biographys Internetplattform och få mer information om den ekologiska producenten och dess produktion.

Tillgängliga året runt
Urvalet av sorter är mycket viktigt för VIP och dess producenter eftersom det tillåter VIP att möta olika kundbehov och garantera tillgången på förstklassiga ekologiska äpplen året runt. Den populäraste sorten är den friska, söta Gala som finns tillgänglig fram till april/maj.
Nya sorter i ekologisk kvalitet såsom Bonita eller Pinova förlänger tillgängligheten för röda och tvåfärgade sorter, medan man kan njuta av ekologiska Golden Delicious från bergsområdet i Val Venosta tolv månader om året.

Ekologisk förpackning
I Val Venosta handlar strävan efter hållbarhet inte bara om äppelträden, tvärtom. VIP använder huvudsakligen biologiskt nedbrytbara och förnybara råvaror för förpackningen av ekologiska äpplen, såsom plastfria matcontainers av 100 procent FSC-certifierad kartong gjord av 40 procent gräspapper, och 100 procent biologiskt nedbrytbara och komposterbara klistermärken på alla äpplen från Val Venosta.
Val Venostas decennielånga tradition av äppelodling går hand i hand med prima kundservice och certifierad kvalitet. Som en ”förstklassig äppelpartner” kan VIP garantera högsta tillförlitlighet, leveransgaranti och flexibel kundservice.

Läs mer här

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156