23948sdkhjf

Kale köper matkasseföretag

Förvärvar Enkla kassen och vill satsa på snabb svensk expansion.

Koncernen Kale United som bland annat står bakom företag som Bärta, Astrid & Aporna och Mycorena har förvärvat matkasseleverantören Enkla kassen. Företaget ska aktivera distributionskedjan hos koncernens tidigare bolag Kale Foods och restaurangerna under Planticize

Vår helt växtbaserade portfölj har gjort en enorm resa sedan starten 2018. Idag är vi i ett läge där vi kan börja kombinera innehavet så att synergierna mellan bolagen läggs ovanpå själva innovationsvärdet. Enkla Kassen är ett viktigt steg för oss och våra aktieägare, säger Måns Ullerstam, grundare av Kale United i en kommentar.

Nu är tanken att affärsverksamheten ska breddas och därefter även satsa på en lansering av Enkla kassen utomlands. För att åstadkomma detta ska en ny ledningsgrupp samt vd tillsättas.

Vårt mål har alltid varit att förenkla det växtbaserade valet. Nu har vi tagit Enkla Kassen till en plats där vi är redo att växa och ta marknadsandelar i Sverige och utomlands. Vi har hittills hjälpt ca 0.1% av Sveriges befolkning att äta mer växtbaserat i vardagen och vi ser en positiv trend i Sverige där fler äter mer hållbart. Men omställningen behöver gå mycket snabbare för att nå målet att begränsa uppvärmningen av planeten till +1.5°C. Att Kale United går in som ny ägare och affärsutvecklare ligger helt i linje med vår ambition, säger Johannes Källgren, grundare av Enkla Kassen.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111