23948sdkhjf

Matpriskollen: Enbart medlemspriser på Ica Supermarket

I veckans granskning av kedjornas kampanjer tittar Matpriskollens Ulf Mazur närmare på medlemspriserna och upptäcker en riktig medlemsraggarvecka.

Jag var på seminarium förra veckan och fick då höra från Ica att man ökat andelen Stammismedlemmar bland kunderna från 50 procent för 10 år sedan till 70 procent nu. Om man då är så nördig som vi på Matpriskollen och kollar alla annonserade erbjudanden, så hände något ovanligt förra veckan. Kanske första gången någonsin: Alla erbjudanden i dr-bladet på Ica Supermarket var bara för Stammismedlemmar. Stammisvecka i butiken.

Värdet av att ha många kunder i sitt register kan nog inte underskattas och det vet Ica centralt och Icahandlarna. Så detta var en riktig medlemsraggarvecka.

Det hetaste erbjudandet på Supermarket blev 4-pack laxfilé för 49 kronor. Många kedjor väljer att dubbelannonsera erbjudanden som är på startsidan även inne i bladet. Men det är lite ovanligt att de två stora dragarna laxfiléer och romanticatomater för 29,90 kronor båda annonserades på fram- och baksidan i det gemensamma flygbladet. Att läsa tidningen baklänges är ju inte ovanligt och då är det förmodligen samma för direktreklamen. Smart Ica.

Gröna vindruvor är också ett säkert kort året om och det var nummer ett i Willys starka kampanjvecka. 14,90 kronor för 500 gram är billigt och det är bara Lidl, Willys och Coop Prisvärt som varit under 15 kronor i år.

På City Gross var det faktiskt Apotekarnes Julmust för 10 kronor som drog mest. Man kunde välja på andra läsk också, och nu känns det som startskottet gått för julen!

Clementiner, julmust, Aladdin, apelsiner, blommor, ljus och smör kommer snart till priser under inköpskostnaden och vi följer som vanligt varje annons som kedjorna gör inför högtiderna.

Kedja Mest tillagda erbjudandet i Matpriskollens inköpslista v 42 2021
City Gross Apotekarnes Julmust/Läsk; 10,00/frp  ; Max 3 köp/hushåll
Coop Vitkål; 6,90/kg   Sverige; 
Stora Coop Guldfågeln Kycklingbröstfilé; 59,90/frp Djupfryst Sverige; Max 2 köp/medlem
Hemköp Krydda i kruka, färsk, eko; 10,00/frp,KRAV Sverige
Ica Kvantum Spetskål; 15,00/kg   Sverige
Ica Maxi Hönökaka/Hönö Råg/Hönö Skärgårdskaka; 20,00/frp
Ica Nära Ägg, 10-p; 20,00/frp  Sverige
Ica Supermarket Pacific Laxfilé, 4-p; 49,00/frp  ,Djupfryst ; Max 1 köp/hushåll, handla andra varor för 200 kr
Lidl Banan, eko; 9,90/kg, Fairtrade Ecuador
Willys Vindruvor, gröna i ask; 14,90/frp   Grekland/Spanien; Max 3 köp/hushåll
Willys Hemma Lösviktsgodis; 49,90/kg  ; Max 3 kg/hushåll
ÖoB Ramlösa kvarn Vetemjöl; 2 för 15,00  Sverige; Max 2 köp/hushåll
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094