23948sdkhjf

Det här är årets Ostavdelning

Priset för Årets Ostavdelning går till Ica Kvantum Focus, Göteborg.

Färskvaruchefen Caroline Zachau är lyrisk.

– Det känns fantastiskt. Det är andra året i rad som vi är nominerade så vi har verkligen längtat efter galan och hoppades så klart på revansch. Att gå upp på scenen kändes mycket roligt men också pirrigt. Särskilt kul är att det att få fira segern med personalen och tacka för det fantastiska arbete de gör. 

Hur går osten för er då?

– Bra! Det gick bra under pandemin och det har fortsatt efter det. Den packade osten har ökat 4,2 procent och delikatessosten har ökat med 14,5 procent i år.

Vad gör man för att bli en bra ostavdelning?

– Det handlar om att lyssna på kunderna. Våra kunder är väldigt ostintresserade och vet vad de vill ha, så vi hjälper varandra. Vi är en butik som gillar att ligga i framkant och har ökat ostförsäljningen tre år irad. 

Vilken ost är kundernas favorit?

– När det gäller desertost får jag nog säga schweizisk gruyére

Juryns motivering:

Vinnaren har som strategi att kontinuerligt utveckla sig med fokus på att skapa en tydlig matkänsla utöver det vanliga som ska genomsyra hela butiken. Med en tydlig och målmedveten satsning på inspiration, kunskap och personal har osten fått en framträdande roll i arbetet med att skapa en matbutik av absolut högsta klass.

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079