23948sdkhjf

Vinnaren av Årets Hållbarhetsinitiativ är utsedd

Priset för Årets Hållbarhetsinitiativ går till Markus Wahlgren, butikschef hos Stora Coop Visby.

Hur känns det?

– Det känns helt fantastiskt. Vi har ju fått äran att vinna en del priser tidigare. Årets butik, Årets dryckesbutik i fjol och sedan har vår vd Carl-Johan Stålhammar också vunnit Årets syftesdrivna ledare. Så att vi skulle ta hem ytterligare ett pris vågade man ju inte hoppas på.

Varför tror du att du vann?

– Jag tror att vi vann för att vi går utanför boxen och tänker två steg längre än andra när det gäller hållerbarhet. Sedan har vi mycket hjälp av alla duktiga samarbetspartners. Polfärskt hjälper oss mycket med brönnsvinnet till exempel och nu har vi också ett samarbete med Pågen. 

Juryns motivering:   

Utmärkelsen Årets Hållbarhetsinitiativ går i år till en pristagare som verkligen bör kunna tjäna som inspiration för hela dagligvarubranschen. Inledningsvis var många tveksamma, men årets vinnare har lyckats övertyga såväl leverantörer som andra intressenter om vikten av att minska miljöpåverkan. Detta genom att bekämpa onödigt svinn och returer av bröd och dessutom se till att svinn som ändå uppstår får nytt liv i en ”stark” produkt. Årets Hållbarhetsinitiativ 2021 tilldelas Markus Wahlgren på Stora Coop Visby.  

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078