23948sdkhjf

Det här är Årets Syftesdrivna ledare

Årets syftesdrivna ledare är Karl Andersson på Matsmart.

– Det känns omtumlande men jättekul. Det är en stor ära och känns fantastiskt att bli accepterad i finrummet såhär, så vi är jättestolta. 

Varför tror du att du vann?

– Vi har en superstark affärsidé och det är lätt att ta till sig det vi gör. Sedan är hållbarhet och miljön på allas näthinna och med det syftet vi har att minska matsvinnet och göra något bra för världen så känns det extra roligt att vinna. 

Ni har ju också etablerat er i Tyskland för ett år sedan. Hur har ni tagits emot där?

– Det går fantastiskt bra. Vi är snart mer än hälften så stor i Tyskland som vi är i Sverige så det känns väldigt lovande. Tyskarna är upplysta och vill göra goda saker för miljön samtidigt som de gillar vassa priser. Lägg till e-handel så har du alla de megatrenderna som vi driver.

Vad blir det härnäst för Matsmart? 

– Tyskland var verkligen en milestole där vi bevisat att det går att skala bortom den skandinaviska marknaden. Vi ser en global potential framför oss och tittar på ett par spännande europeiska marknader i närtid. 

Juryns motivering:

Som medgrundare och partner på Matsmart insåg Karl tidigt att matsvinn inte är ett lokalt fenomen utan en global utmaning och grundade Matsmart för att vara en del av lösningen. Han har en inställning att allt ska drivas med hjärta och ärlighet och han gör, tillsammans med sina partners, skillnad på riktigt.

Kombinerat med en förmåga av att omge sig med personer, som enligt honom, alltid är bättre än han själv och en vilja att kämpa tills det går, så lyckas han med det som många trodde var omöjligt. Han är en entreprenöriell storyteller som får ut det bästa och mesta av de han har omkring sig.

Det finns en genuin passion för det högre syftet och han tappar aldrig fokus på vad de ska uppnå eller hur han ska inspirera de han har runt omkring sig till att kämpa för målet. Han försöker alltid hjälpa sina medarbetare  att nå sin fulla potential genom att ge dem  mycket förtroende och hjärta vilket gör Karl Andersson till en värdig vinnare av priset som Årets Syftesdrivna ledare 2021.

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08