23948sdkhjf

Lidls nya hållbarhetschef fostrad hos Axfood

Efter många år på Axfood går Caroline Kjerstadius till Lidl för att bli hållbarhetschef hos lågpriskedjan.

Kjerstadius smygstartar i veckan i sin nya roll under Nordic Organic Food Fair, men tillträder formellt den 10 januari. Hon har tidigare bland annat arbetat som hållbarhetsansvarig på Dagab och som hållbarhetsstrateg på Axfood.

– Lidl är ett spännande företag med en stark förmåga att snabbt ställa om sin verksamhet. De har ställt om sig efter den svenska marknaden. Den lyhördheten är en viktig egenskap i omställningen till en mer hållbar värld. Som en av de största globala aktörerna på livsmedelsmarknaden har man också möjlighet att göra verklig skillnad, säger Caroline Kjerstadius i en kommentar.

Som hållbarhetschef på Lidl Sverige rapporterar Caroline Kjerstadius till Bella Goldman, varumärkes-, CSR- och kommunikationsdirektör. Enligt ett pressmeddelande ska Lidl nu lägga in en högre växel i hållbarhetsarbetet med Kjerstadius som chef för det operativa arbetet. 

Lidl kan inte på egen hand lösa rådande klimatproblem eller att den biologiska mångfalden på många ställen i världen är hotad, men kan genom sitt hållbarhetsarbete visa omvärlden att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand. Vi kan på så vis inspirera och motivera fler till att ställa om till en grön tillväxt.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125