23948sdkhjf

Willys etablerar sig vid ”Icarondellen”

Avtal klart för butik i Hörby som preliminärt ska öppna 2023.

Willys intresse för att etablera sig i skånska Hörby består. Ett avtal är nu tecknat för en butik i ett trafikorienterat läge, nära det som i folkmun kallas för Icarondellen. 

Willys blir den femte dagligvarubutiken på den lilla orten. På andra sidan riksväg 13 finns redan Ica Kvantum och Coop (före detta Netto). Dessutom finns Hörby Lågpris bakom Stora Hotellet och Coop på Slagtoftavägen.

– Skåne är en väldigt bra marknad för Willys där det fortsatt finns vita fläckar att täcka in, och Hörby är en av dem. Butiken kommer att sätta fart på konkurrensen om dagligvarukunderna i staden ytterligare, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys, i en kommentar. 

Den nya Willys-butiken öppnar preliminärt under 2023. Lågprisbutiken på cirka 3 000 kvadratmeter etableras i helt nya lokaler med Famera Fastigheter som hyresvärd.

Mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor ingår i konceptet och som ett led i Willys e-handelssatsning kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station.

Butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

Willys är lite av ett ankare, en magnet, som drar till sig andra verksamheteter. Vår förhoppning är att de ska locka hit andra företag och verksamheter också, har kommunalrådet i Hörby, Cecilia Bladh in Zito, tidigare sagt till Skånska Dagbladet.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047