23948sdkhjf

Fördubblad yta när Hemköp Särö nyinviger – se bilderna

I stort sett allt är utbytt, både ut- och invändigt.

Hemköp på Särö i Kungsbacka kommun söder om Göteborg öppnade 2007. Nu har de slitna lokalerna genomgått ett omfattande bygg- och renoveringsarbete och på torsdag den 25 november inviger syskonen Nicklas, Jessica och Patrik Österström en butik som är så gott som ny.

– Vi har varit både byggmästare och handlare samtidigt, men det har fungerat bra. Vi beslöt att ha butiken i gång under hela bygget, trots att det var ett omfattande byggarbete. Kunderna har varit fantastiska och stöttat, trots att vi under tiden stängde ner både delin och butiksgrillat och dessutom saknade pantmaskin, berättar Nicklas Österström.

I stort sett allt är utbytt. Från fasaden, som numera är helt i trä, till kylar och frysar och det nya värme- och ventilationssystem som ger återvunnen energi. Utbyggnaden har skapat dubbel så stor säljyta mot tidigare. Nya Hemköp Särö har en säljyta på 900 kvadratmeter. Dessutom görs en satsning på e-handel med en egen yta i anslutning till butiken för upphämtning av beställda varor.

Butiken ska satsa mycket på frukt och grönt, har en uppfräschad deli och fiskboden, som tidigare låg utanför butiken, kommer i januari vara klar och integrerad i fasaden med egen lokal och ingång.  

– Det är de färska delarna vi vill vara starka på. Hit ska kunderna komma och veta att de alltid hittar fräscha och färska varor.

Konkurrensen på orten är stor. Syskontrion, som även driver Hemköpsbutik i Onsala, hoppas nu kunna locka fler förbiresande bilkunder till butiken på Särö.

– Vi kommer även få en större parkering med närmare 70 platser, vilken är klar om några veckor. Även det en fördubbling mot tidigare parkeringsyta. 

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.531