23948sdkhjf

I dag öppnar Icas nya Brunnalager

Icas nya högautomatiserade e-handelslager i Brunna norr om Stockholm öppnar i dag.

Lagret, med teknik från brittiska Ocado, blir som tidigare rapporterats det första högautomatiserade e-handelslagret för livsmedel i Sverige.

Ica har investerat cirka 1,1 miljarder kronor i lagret och robottekniken. Icas e-handel ökade med 117 procent under 2020, och ambitionen är att skapa en e-handel som kommer att kunna växa med Icas behov under många år framöver, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

Flytten kommer att påverka Ica Sveriges rörelseresultat i fjärde kvartalet 2021, som belastas med en engångskostnad på cirka 70 miljoner kronor.

– I samarbete med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat, har vi utvecklat en ny plattform som är skalbar för framtidens behov. Partnerskapet med Ocado ger förutsättningar för att förbättra Icas kunderbjudande och effektivisera e-handeln inom livsmedel och på sikt också för fler produktområden, kommenterar Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Med hjälp av Ocados lösning ska Ica kunna erbjuda kunderna en mer personlig e-handel. Tekniken ger Icahandlarna förutsättningar för att skapa en onlinebutik som är lönsam, effektiv och kan anpassas till deras unika behov, enligt Ica.

– Det nya e-handelslagret i Stockholm gör det möjligt att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen. Det nya lagret tillsammans med Ocados automationslösning skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel. Att vi dessutom är först i Sverige med ett högautomatiserat lager inom livsmedel gör mig extra stolt, säger Peter Muld, chef strategi & transformation på Ica Sverige.

– Nu tar vi nästa steg med Icas e-handel och gör det möjligt för lokala Icabutiker att erbjuda sina kunder en mer personlig och smidig upplevelse även på nätet, för att göra vardagen enklare. Det högautomatiserade e-handelslagret i Stockholm har kapacitet att leverera ett betydligt större attraktivt sortiment och täcker efterfrågan i Stockholmsregionen för flera år framåt, säger Tony Holmberg, e-handelschef på Ica Sverige.

Fastigheten har en totalyta på 32 000 kvadratmeter. Verksamheten vid Icas e-handelslager i Jordbro kommer att flyttas över successivt till det nya lagret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143