23948sdkhjf

Livsmedelsimporten ett säkerhetshot: ”Andelen gör oss sårbara”

Livsmedelsimporten har varit i princip ständigt ökande de senaste tre decennierna även om dippar syns under pandemin samt efter finanskrisen 2008. Det visar nya siffror från LRF. "Andelen importerade livsmedel gör så klart den svenska konsumtionen sårbar i händelse av kris", säger Sophie Lind, chef för enheten Strategi & Analys hos LRF.
Att öka andelen produktion av svenska livsmedel har blivit en nationell angelägenhet och resulterat i en ”Livsmedelsstrategi” som syftar till att öka konkurrenskraften för svenska livsmedel. Under förra veckan skickade Livsmedelsverket exempelvis ut rapporten, ”Planera för matbrist vid kris och krig”. Lägessammanställningen konstaterar bland annat ...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Prova på-prenumeration
30 dagar för 0 kr.
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109