23948sdkhjf

Icas dubbla lagerplaner i Västerås

Ica bygger inte bara ett nytt fryslager i Västerås. Det blir också ett helt nytt lager för blommor, som också blir utlastningsyta för hela Västeåsverksamheten.

Ica meddelade tidigare i dag att kedjan bygger ett helt nytt fryslager på 23 000 kvadratmeter i anslutning till det befintliga lagret på Hackstaområdet i Västerås. Det beräknas stå klart att tas i drift 2025.

Men Ica har även andra planer i Hackstaområdet, vilket Fri Köpenskap kunde berätta om i början av november.

Ett annat, mindre, lager på 13 000 kvadratmeter ska också byggas. Det beräknas tas i drift redan under första kvartalet 2023.

Det kommer också att ligga i anslutning till det befintliga lagret.

− Det nya lagret kommer att hantera lagerhållning av blommor samt utlastningsyta för Västeråsverksamheten, skriver Jenny Gerdes, pressansvarig på Icagruppen, i ett mejl till Fri Köpenskap.

− Vi kommer att flytta delar av blomaffären från Helsingborg till Västerås, vilket skapar möjligheter för blomverksamheten att växa. Det ökar möjligheterna för en ännu bättre och mer stabil verksamhet i Helsingborg, inte minst utifrån arbetsmiljö och ökad leveranskvalitet. Investeringen kommer även förbättra arbetsmiljön i Västerås och ge förutsättningar för en mer effektiv driftverksamhet, skriver hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125