23948sdkhjf

Willys sänker priset på plastpåsar

Hemköp och Coop planerar inte att följa efter i nuläget.

Det råder brist på pappersmassa i Europa just nu vilket även lett till en brist på papperskassar i den svenska handeln. Samtidigt har plastpåseskatten höjt priset på plastpåsar.

Därför har Willys nu valt att sänka priset på sina plastkassar för att på så vis ligga i linje med priset på en papperskasse. Sedan i fredags har en sänkning skett från 5,90 kronor till 3,90 kronor per plastpåse. Prissänkningen är dock tillfällig.

Huruvida detta kommer att innebära att Willys går med förlust på platskassarna vill inte Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys, svara på.

Jag vill inte gå in på marginaler. Men vi gör detta så att våra kunder inte ska behöva drabbas, säger hon till Göteborgs-Posten.

Hemköp, som liksom Willys ägs av Axfood, har också märkt av pappersbristen, men kommer inte att sänka priset på plastpåsar i nuläget.

Samma sak gäller för Coop. Enligt pressekreteraren Kevin Bell har Coop för tillfället tillräckligt med papperskassar, och en prissänkning på plast är inte aktuell.

Vi klarar oss precis, och kan erbjuda våra kunder pappersalternativet. Om det ändras i framtiden får vi kolla på det då, säger han till G-P.

Inte heller Lidl eller Ica har aviserat någon prissänkning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125