23948sdkhjf

Största Maxi-butiken sluter avtal med stadsodlare

 Agtira har tecknat avsiktsavtal med Ica Maxi Haninge som syftar till att en Agtira-anläggning ska byggas i anslutning till stormarknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förutsättningen för att affären ska bli av är att parterna kan enas om ett avtal kring hur ett Agtira Greens-system ska etableras i anslutning till stormarknaden i Haninge.

"Man ska nu utreda olika möjliga placeringar i butikens absoluta närområde och säkerställa att rätt förutsättningar finns för etablering finns på platsen", heter det.

Dessa förhandlingar och undersökningar inleds inom kort, med målsättningen att parterna ska nå en lösning under början av 2022.

Om parterna enas om en avtalslösning kan det bli första gången Agtira säljer sitt system Agtira Greens och första gången som bolaget etableras söder om Norrland.

"Att det är Sveriges största livsmedelsbutik som vill ha ett Agtira-system gör inte saken sämre", kommenterar Mattias Gemborg, vd för Agtira.

Agtira Greens som nu planeras för Ica Maxi Haninge innebär att en drygt 1.000 kvadratmeter stor anläggning byggs i anslutning till stormarknaden. Där inne kommer stora mängder vertikalodlade gurkor och örter att produceras - för att säljas inne i affären.

"Vi räknar med att produktionen blir 200 ton gurka och 150.000 krukor med sallad och örter årligen, så vi blir helt självförsörjande på dessa grönsaker", kommenterar Mikael Gadd på Ica Maxi Haninge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094