23948sdkhjf

Coop höjer ambitionen i sina klimatmål

Halvering av utsläppta växthusgaser och minskad klimatpåverkan från såld mat till 2026.

Coop har beslutat att de nu höjer ambitionen för sina klimatmål till 2026. Bland annat innebär de nya målen en halvering av utsläpp av växthusgaser från egen verksamhet samt en minskning med 25 procent av den klimatpåverkan av all såld mat. De nya målen är godkända av Science Based Targets.

Vi ska fortsatt minska vår klimatpåverkan inom alla områden men vi kommer framöver att lägga extra fokus på där vi gör störst skillnad, nämligen inom vilka varor vi säljer. I och med lanseringen av hållbarhetsdeklarationen tidigare i år har vi redan påbörjat vårt samarbete med våra leverantörer för att sänka hållbarhetsavtrycket på varorna i butik, säger Charlotta Szczepanowski, kvalitets- och hållbarhetschef på Coop Sverige i en kommentar.

De nya klimatmålen innefattar även en minskning om 25 procent av växthusgaser från Coops indirekta verksamt som transporter och avfall men även att 67 procent av Coops leverantörer ska ha egna klimatmål i enlighet med Science Based Targets 2026. Basåret för klimatmålen är 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.188