23948sdkhjf

Icabutik stängde för krishantering efter rån

Ica Supermarket Hammenhög på Österlen rånades på nyårsaftonen av tre personer maskerade med huvor och beväpnade med stora knivar samt ytterligare något tillhygge, troligen en kofot. Det är oklart hur mycket pengar rånarna kom över. De fick också med sig lotter.

De hotade personalen med knivar och andra tillhyggen. Jag vet inte hur mycket pengar de fick med dig, vi har inte räknat ihop det än. Men de tog vad som fanns, säger ägaren Hanna Lindén till Ystads Allehanda.

Hon anlände till butiken innan polisen.

– Det är väldigt jobbigt för personalen.

Polisen Birthe Parkhagen berömmer butiksledningens hantering av rånet.

Den osäkerhet och otrygghet som en sådan händelse skapar är förfärlig. De stöttar sin personal och har beslutat att ha butiken stängd vissa perioder så att personalen ska kunna erbjudas krisstöd, det är otroligt viktigt, säger hon till Ystads Allehanda.

Butiken stängde direkt efter den traumatiska händelsen. ”Den utsatta personalen är fysiskt oskadda, men vi är alla mycket omtumlade. Vi kommer att hålla stängt resterande under dagen för att rå om varandra”, meddelade butiken på Facebook.

På Facebooksidan framgår också att butiken höll stängt även på måndagen, mellan klockan 10-12, för krishantering. 

Enligt polisanmälan var det fyra personer som var inblandade i rånet. En av dem kan ha suttit i en bil utanför och väntat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094