23948sdkhjf

Willys först ut på nytt handelsområde – öppnar i februari

Nycklarna överlämnande till den nya Willysbutiken i handelsområdet Knekten utanför Hultsfred.

Handelsområdet Knekten är redo för inflyttning. Först ut i det nya handelsområdet som växer fram i utkanten av Hultsfreds stadskärna är Willys som flyttar till nybyggda, större lokaler.

Det är ett år sedan det blev klart att Willys omlokaliserar verksamheten i Hultsfred. Då var den preliminära planen att öppna den nya butiken våren 2022. Men det har gått fortare än så. Butikschefen Björn Gustavsson hämtade nycklarna till de nya lokalerna strax före jul och arbetet med att bygga upp insidan av butiken drar igång nästa vecka.

– Det blir helt nytt vad gäller inventarier och varor i den nya butiken. Vi kommer inte flytta många grejer från den gamla till den nya butiken. Det är fördelen att man kan bygga upp den nya butiken samtidigt som man har öppet i den gamla butiken utan att det stör kunderna, säger Björn Gustavsson till Dagens Hultsfred.

Den befintliga butiken stänger söndagen den 6 februari. Willys kommer därefter att hålla stängt i tre dagar innan kedjan öppnar igen i den nya byggnaden den 10 februari. 

Den nya butiken blir betydligt större, totalt cirka 3 000 kvadratmeter. Från dag ett kommer kunderna nu också att erbjudas e-handel.

– Äntligen får vi självscanning med rätt förutsättningar, e-handel och en parkering som är till kundernas fördel, säger Björn Gustavsson. 

Det är Växjöbaserade fastighetsbolaget Famera Fastigheter som utvecklar den 40 000 kvadratmeter stora handelsplatsen Knekten. Företaget har så här långt avtal klara med Willys, Dollarstore och Byggmax samt gymkedjan Nordic Wellness som ska driva både gym och padelhall. Willys är först ut, men bygget av övriga lokaler är i full gång och byggnaderna kommer att stå färdiga under första delen av 2022. 

Enligt Johan Erlandsson, vd på Famera Fastigheter, har allt flutit på som planerat. 

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11