23948sdkhjf

Strongpoint: Nu flyttar hämtskåpen ut på stan

I kölvattnet av e-handelsexplosionen under pandemin möter nu hämtskåpsleverantören Strongpoint en ökad efterfrågan och önskemål om externa placeringar av skåpen.

Även kunderna är nya; fastighetsbolag, logistikföretag och kommuner finns med bland dem, skriver Strongpoint i ett pressmeddelande.

Enligt företaget är detta ett sätt att möta en konsumentefterfrågan som vuxit fram under längre tid. Strongpoint, den största leverantören av tempererade hämtskåp för mat med kunder som Axfood, Coop och Ica, har genomfört flera undersökningar med YouGov för att se trender inom e-handelsvanor.

Redan i den undersökning som gjordes i januari 2020, före pandemin, uppgav 24 procent av onlinekunderna att möjligheten att själv få välja när man hämtar upp sin mat var ett av de viktigaste kriterierna vid val av nätmatsleverantör. Det ansågs till och med viktigare än en snabb leverans.

I samma undersökning svarade var tredje person att de var intresserade av hämtskåp placerade vid en knutpunkt, hub, där många människor rör sig, till exempel vid infartsparkeringar, bensinstationer och inte minst i eller nära den egna fastigheten.

–  Det är intressant att se hur marknaden nu svarar an på de önskemål som konsumenterna har på flexibilitet, något som vi på Strongpoint har flaggat för en tid. Det är tydligt att man nu är redo att satsa på att möta efterfrågan på att hämta sina leveranser ute på stan eller i anslutning till fastigheter, infartsparkeringar och andra knutpunkter.  I Sverige ser vi nu en ökad efterfrågan från helt nya kundgrupper som fastighetsbolag, bensinbolag, logistikdistributörer, men även enskilda kommuner har klivit fram. Våra hämtskåp är optimerade för sådana lösningar, så vi ser naturligtvis väldigt positivt på den här utvecklingen både för egen del, men också för konsumenterna, säger Jacob Tveraabak, CEO på Strongpoint. 

En av de nya kunderna i Sverige är last mile-aktören Gordon Delivery, som investerat i Strongpoints hämtskåp. Tillsammans med Coop testar de nu att ställa ut hämtskåp i anslutning till shopping- och bostadskomplex i centrala Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11