23948sdkhjf

Balkow tar över klubban på Svensk Dagligvaruhandel

Ny ordinarie ordförande väljs på stämman i juni.

Axfoods vd och koncernchef, Klas Balkow, återvänder som ordförande för branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel.

Förändringen i styrelsen är en konsekvens av att Magnus Johansson strax före jul valde att lämna vd-skapet för Coop Sverige och därmed även uppdraget hos Svensk Dagligvaruhandel. 

Svensk Dagligvaruhandel har en viktig funktion som vår samhällsviktiga branschs gemensamma röst och kraft i viktiga samhälls- och näringspolitiska frågor. Det här har varit tydligt inte minst under pandemin. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att vidareutveckla både vår bransch och branschorganisation tillsammans med kansliet och övriga styrelsen, säger Klas Balkow i en kommentar.

Ordförandeskapet roterar mellan Axfood, Coop och Ica, och Klas Balkow har varit ordförande förut. Han lämnade över till Magnus Johansson den 1 maj 2020 och återinträder nu som ordförande fram till nästa ordinarie stämma i juni, då Ica står på tur att ta över ordförandeklubban.

Enligt Karin Brynell, vd för Svensk Dagligvaruhandel, finns ett ökande intresse för dagligvarubranschen från både politiker och myndigheter.

– Jag är säker på att vi, tillsammans med Klas Balkow och den övriga styrelsen, under året kommer att utveckla vårt samarbete inom dagligvaruhandeln ytterligare, säger Brynell.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094