23948sdkhjf

Ytterligare över en miljon till sparkade Ica-medarbetaren

Totalt måste Ica betala närmare 1,7 miljoner till den avskedade lagerarbetaren i Helsingborg.

Arbetsdomstolen slog i december fast att Ica felaktigt avskedat en lagerarbetare i Helsingborg. Efter att Ica vägrat ta tillbaka den anställda står det nu klart att mannens totala skadestånd kommer att uppgå till närmare 1,7 miljoner kronor.

Det är Handelsnytt som följt upp sin egen nyhet från i december då Arbetsdomstolen dömde Ica att betala 125 000 kronor i skadestånd och 426 000 kronor i utebliven lön plus ränta till den man som avskedades efter ha bevittnat när en annan lagerarbetare angrep en kvinnlig kollega.

I och med att Ica valt att inte hälsa mannen välkommen tillbaka måste företaget betala ytterligare 32 månadslöner i skadestånd, vilket motsvarar över en miljon kronor. Totalt kommer avskedandet därmed att kosta Ica närmare 1,7 miljoner kronor.

Den 45-årige mannen som i dag har ett annat jobb, säger till Handelsnytt att han är nöjd med utgången, men inte vill kommentera saken närmare.

Arbetsgivaren Ica har tillsammans med fackklubben och skyddsombuden inlett ett arbete för att förbättra den psykosociala arbetsmiljön på lagret i Helsingborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078