23948sdkhjf

Här öppnar Sabis sin sjätte butik

Mat- och serviceföretaget Sabis öppnar ny butik i Sickla Galleria i Nacka. Butiken blir en del av samarbetet med Axfood och kommer därför att heta Hemköp Sickla. Det blir den femte butiken under Hemköpsflagg och sjätte totalt i Stockholmsområdet.

Enligt Sabis ska det bli en butik med 1 700 kvadratmeter matglädje, inspiration och riktigt bra färdigmat. 

Här erbjuds snabb och enkel hjälp i vardagen men också en personlig upplevelse, unikt utbud och hög servicegrad. Med Hemköps starka marknadserbjudande och Sabis personliga touch blir det ett mycket starkt alternativ för matintresserade och medvetna konsumenter, säger Madeleine Brehmer, vd på Sabis, i en kommentar.

Henrik Sved, driftchef Hemköps handlarägda butiker och affärsområdeschef Tempo, ser också fram emot etableringen. 

–  Av erfarenhet vet vi hur duktiga Sabis är på att lokalt anpassa och driva sina butiker, så jag ser mycket fram mot etableringen av ytterligare en handlarägd Hemköpsbutik.

Sabis nuvarande butiker:

  • Sabis Fältöversten
  • Hemköp Näsby Park
  • Hemköp Gullmarsplan
  • Hemköp Fruängen
  • Hemköp Tullinge

Sabis driver 20 restauranger, tio kaféer, tre hotell och fem matbutiker, inklusive Sabis Fältöversten och fyra Hemköpsbutiker. Den nya butiken öppnar i september och ska ligga vid den västra entrén till Sickla Galleria, som ägs av fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. I samma köpkvarter ligger Ica Kvantum Sickla.

– Vi vill stärka erbjudandet i Sickla Galleria med en riktigt bra livsmedelsbutik. Sickla är i en expansiv fas där såväl bostäder som kontor utvecklas och det gör att behovet av service ökar. Valet föll på Sabis som vi tycker är en duktig aktör på Stockholms dagligvarumarknad. Att ha ett starkt familjeföretag med tydlig entreprenörsanda på platsen är helt rätt i den mix vi vill erbjuda, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Familjeföretaget Sabis leds sedan 2010 av den tredje generationen. Caroline Cederblad och Madeleine Brehmer är styrelseordförande respektive vd. Syskonen utsågs förra året till två av näringslivets 125 mäktigaste kvinnor av Dagens Industri.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125