23948sdkhjf

Klart med handlare till försenad Kvantum

Ica Fastigheters projekt i nya området Brunnshög i Lund har försenats i omgångar. Nu är planen att det ska stå klart 2025.

Butiken i det moderna blandstadskvarteter som Ica Fastigheter bygger blir en Ica Kvantum och handlare blir Jörgen Fors, som i dag driver Ica Nära Tornet i Lund.

Kvantumbutiken blir kvarterets nav och mötesplats med Apotek Hjärtat, Systembolaget, Friskis&Svettis, restaurang och övrig kommersiell service samt 258 ovanpåliggande hyreslägenheter. Byggstart beräknas till mars/april.

Butiken får en yta på 3 000 kvadratmeter med fokus på både ekologisk och lokalproducerad mat för det moderna livet i Lund. Begreppet härodlat blir verklighet tack vare en synlig vertikal butiksodling.

– Detta är det första pågående projektet där Ica Fastigheter agerar byggherre för såväl kommersiella delar som bostäder. Det är en unik lösning då vi ser stora fördelar med att ta ett helhetsansvar för projektets genomförande, och är glada att ha hittat en långsiktig och stabil samarbetspartner i Lansa Fastigheter, säger Anna Nyberg, vd på Ica Fastigheter, på företagets webbsida.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093