23948sdkhjf

Coop Värmland satsar dubbelt i Karlstad

Coop Värmland håller för fullt på att bygga om i gallerian Mitticity i Karlstad. På Tullholmen inte långt därifrån byggs en helt ny butik i stadsdelen som växer fram där.

Mitticity och Tullholmen är två klassiska lägen för Coop Värmland.

På den plats där Mitticity ligger fanns tidigare Domus Karlstad som en gång var något av föreningens flaggskepp, och på Tullholmen drev man i många år livsmedelsindustri.

Nu knyter man ihop historien, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

På Tullholmen drev Coop Värmland till för bara några år sedan lagercentral, charkfabrik, bageri- och transportcentral. Nu börjar en helt ny stadsdel att ta form.

I hörnet vid Packhusallén mot Tullhusgatan kommer Coop Värmland att öppna butik med en säljyta på 1 100 kvadratmeter.

– Planeringen är i full gång med att hämta inspiration från landets alla hörn, säger Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren. Tanken är att vi tar med oss det bästa för att sedan skapa en av landskapets modernaste dagligvarubutiker.

Ambitionen med Coop Tullholmen är en tydlig inriktning på färskvaror, butiksbakat bröd, förbutik, färdiglagad mat och delikatesser av olika slag.  Alltsammans inramat med ett brett sortiment av lokala produkter.

Rekrytering av medarbetare inleds inom kort och man beräknar att den nya butiken ska stå klar i lagom tid inför årets julhandel.

Coop City har varit belägen i gallerian Mitticity i centrala Karlstad sedan ett 20-tal år. Även här sker nu en omfattande ombyggnad där man vill bli ännu bättre på mat, butiksbakat bröd, utökat vegetariskt sortiment och manuell försäljning av färsk fisk och delikatesser.

– Ombyggnaden går enligt planerna och vi kommer att ha öppet som vanligt under hela ombyggnadstiden, säger butikschefen Tomas Röhr som är butikschef.

I maj beräknas ombyggnaden vara klar.

Med de bägge nysatsningarna räknar föreningen med att återta andelar av den totala handeln i Karlstad.

– Det känns så bra att satsa inför framtiden på klassisk mark här i Karlstad. Vi har två väldigt bra lägen där vi kommer att göra allt för att erbjuda bra matbutiker som kan erbjuda något utöver det vanliga. Detta kommer att bli jättekul, avslutar Anneli Borg Lundgren.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125