23948sdkhjf

Ica säljer byggrätter – stadsdel ska växa fram runt Kvantum

Ica Fastigheter har banat väg för en bostadsexploatering i Höganäs. Tanken är att Ica Kvantum ska bli ett nav i den nya stadsdelen Tornlyckan som växer fram i den skånska tätorten.

Ica Fastigheter har tillsammans med kommunen arbetat fram en ny detaljplan för stadsdelen som även tillåter bostäder. Ica Fastigheter har sedan sålt tre avstyckningslotter, varav två ligger i direkt anslutning till den befintliga Ica Kvantum-butiken. 

Vår fastighet med Ica Kvantum har under en tid legat i kanten av ett outvecklat område, men tack vare den stadsutveckling som Höganäs nu planerar kommer vår butik bli mer central och kunna fungera som ett nav för god mat och service i den nya stadsdelen som växer fram, säger Catarina Ekberg, chef projektutveckling på Ica Fastigheter, i en kommentar på fastighetsbolagets hemsida.  

Den nya fastighetsägaren Granitor har tillträtt fastigheterna i etapper, den tredje och sista från den 1 februari i år, och ska bidra med 125 nya lägenheter i området. Totalt kommer den nya stadsdelen att få cirka 950 nya bostäder med beräknad inflyttning från sommaren 2023. 

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078