23948sdkhjf

Ny ekonomichef hos Hemköp

Tobias Pedersen ersätter Henrik Enshagen som ekonomichef hos Hemköpskedjan.

Tobias Pedersen, 45, har utsetts till ny ekonomichef för Hemköpskedjan. Han kommer närmast från en liknande tjänst i Sverige för det tyska och internationella vitvaruföretaget Miele där han också suttit i företagsledningen. Han har även haft ansvaret för fastighetsdelen och under ett och ett halvår också varit HR-chef. Innan Miele var han 13 år på Johnson & Johnson, både i Sverige och Schweiz, där han framför allt var ansvarig för ekonomi och controlling. I botten har Tobias Pedersen en utbildning som civilekonom med en MBA-examen.

Jag är mycket glad att Tobias har tackat ja till rollen som ekonomichef för Hemköpskedjan. Med sin breda bakgrund inom ekonomi och olika brancher, både internationellt och i Sverige, kommer han kunna bidra starkt och samtidigt utmana att ta nästa steg, säger vd Simone Margulies i en kommentar.

Tobias Pedersen ersätter Henrik Enshagen och börjar sin nya tjänst i slutet av april.

– Av allt man gör inom ett företag finns ekonomin i grunden. Vi behöver siffror och analyser för att kunna fatta bra och riktiga beslut, för att i slutänden få lönsamhet i det vi gör. Det är förstås viktigt och det jag gillar med jobbet, säger Tobias Pedersen som i rollen som ekomichef även tar en plats i företagsledningen.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109