23948sdkhjf

Matsvinn och transporter hållbarhetsvinster för Axfood

Axfood redovisar sin hållbarhetsrapport där bland annat 100 procent fossilfria transporter uppnåtts.

– Genvägarna till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete är få. Samtidigt som utmaningarna blir allt fler är det viktigt att integrerat och långsiktigt arbeta med alla de områden där verksamheten har en påverkan. På sikt ger det positiva resultat för såväl miljön som koncernens finansiella utveckling och varumärke, säger Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij i en kommentar till Axfoods hållbarhetsredovisning som presenterades i samband med koncernens årsredovisning.

I rapporten lyfter Axfood fram några av koncernens framgångar under året där bland annat matsvinnet nu nått rekordlåga nivåer med ett svinn på 1,19 procent under året. Enligt rapporten kommer det att vara möjligt att nå målet om ett halverat svinn mellan åren 2015 och 2025.

Den egna verksamheten minskade sina utsläpp med cirka 7 procent där koncernens uppsatta mål är nettonollutsläpp till år 2030. Minskning beror delvis på satsningar på modernare lokaler, nya frysar- och kylar samt byte till LED-belysning i butikerna.

Under året har även Axfood möjliggjort att hela den egna fordonsflottan med 155 tunga lastbilar och 107 lätta lastbilar numer kan köras fossilfritt. Under året minskade utsläppen från de egenägda transporterna med cirka 9 procent i och med en större andel biobränsle och el. Dessutom togs bland annat koncernens första helelektriska lastbil från Scania i drift.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109