23948sdkhjf

Nu har Lidl öppnat i Estland – åtta butiker i fyra städer

I går öppnade Lidl åtta butiker i de fyra största städerna i Estland; Tallinn, Tartu, Narva och Pärnu.

Därmed har den tyska lågpriskedjan etablerat sig i alla de tre baltiska länderna.

I Litauen har Lidl funnits längst och har nu 60 butiker i 24 städer. I Lettland öppnade de första 15 butikerna i oktober förra året, och de har nu hunnit bli 18. Fler är på väg att byggas.

Hittills har Lidls satsning i Estland skapat mer än 1 000 nya jobb. Totalt har Lidl investerat mer än 80 miljoner euro för att öppna den estniska marknaden. Tillsammans med utvecklingen av butikskedjan har Lidl även investerat i olika lokala infrastrukturprojekt och miljö, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

– För Lidl är detta början på en ny relation med alla människor i Estland som tålmodigt väntade på vår öppning. Det här är ett väldigt speciellt ögonblick för oss, men vi är naturligtvis mycket oroade över händelserna i Ukraina. Som ett socialt ansvarsfullt företag har Schwarz Group tillsammans med sina detaljhandelsdivisioner Lidl och Kaufland arbetat med olika lokala hjälporganisationer sedan krisens början och har redan gjort ekonomiska och materiella donationer värda 3 miljoner euro. Detta stöd kommer nu att höjas till 10 miljoner euro: vi kommer att förse flyktingar nära den ukrainska gränsen med mat, hemtextilier, hygienartiklar och andra väsentliga produkter så snart som möjligt, säger Jakob Josefsson, styrelseordförande för Lidl Estland, i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11