23948sdkhjf

Coop Värmland – svarta siffror trots svag gränshandel

Coop Värmland redovisar ett positivt rörelseresultat för 2021. Ökningen till 158,9 miljoner från 20,3 kan se stor ut, men en stor del består av reavinster från försäljningen av marken på Tullholmen i Karlstad och engångsintäkter.

I övrigt kommer vinsten från resultatförbättringar för Coop och Pekås. Samtidigt tyngs resultatet av förluster för Maximat kopplat till vikande gränshandel under pandemin.

– Vi har jobbat stenhårt på att öka attraktionsgraden för våra butiker under året, säger Coop Värmlands Anneli Borg Lundgren i en kommentar.. Glädjande nog har det gjort avtryck i både försäljning och resultat främst under det andra halvåret.

– Vi har mycket kvar att göra men sifforna talar ändå sitt tydliga språk att vi är på rätt väg i den resultatresa som styrelsen lade fast redan för två år sedan, fortsätter Borg Lundgren.

Föreningens 45 Coopbutiker och 15 Pekås har redovisat resultatförbättringar i jämförelse med föregående år. Satsningen på e-handel gör att föreningen nu kan erbjuda hemlevrans till samtliga adresser i landskapet Värmland.

Den totala omsättningen för koncernens butiker uppgick till 2,86 miljarder kronor vilket är en ökning mot föregående år med 30 miljoner. Marknadsandelen uppgick till oförändrade 42 procent..

Den relativt marginella försäljningsökningen och den oförändrade marknadsandelen förklaras av den begränsade gränshandeln, skriver föreningen.

Under året har 9 829 nya medlemmar tillkommit, varav cirka 5 800 medlemmar från Hällefors som flyttat sitt medlemskap till Coop Värmland.

– Vi har fortfarande en av landets starkaste kooperativa marknadsandelar samtidigt som vi sett omsättningsökningar för våra butiker främst under de senaste månaderna. Lägger vi sedan till att gränshandeln börjar komma i gång på allvar igen vågar vi vara försiktigt optimistiska när det gäller försäljningen inför det kommande året.

I början av detta år har man påbörjat omställningen av Coop City i centrala Karlstad. På Tullholmen hoppas man kunna öppna en helt ny butik lagom till årets julhandel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han är först ut när Tempo pilottestar hybridlösning
Anställd på Coop fick sparken – får skadestånd
Picadeli på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Falukorv, konserver och emv rusar på nätet när ekonomin kärvar
Svinnet minskar i butik och i hemmet
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.156