23948sdkhjf

OKQ8 satsar på obemannat med Lifvs-teknik

Kedjan blir först ut med obemannade butiker i drivmedelsbranschen.

Drivmedelsaktörens miniprisstation i Linköping blir först ut få en obemannad butik som granne. Butiken kommer att öppnas via en app för kunderna och säljer produkter som godis, läsk och vissa basvaror som bröd, smör och mjölk.  

Tekniken kommer från Lifvs-företaget Storekey för att kunna erbjuda kunderna tillgång till butiken dygnet runt via en app.

Vi är stolta över att OKQ8 har valt Storekeys plattform som strategisk teknisk partner för att kunna driva expansionen av deras autonoma butiker. Vi ser fram emot att bidra till en positiv upplevelse för OKQ8:s kunder i dessa nya innovativa butiker runt om i landet, säger Lifvs och Storekeys grundare Daniel Lundh i en kommentar.

Autonoma butiker ger oss nya möjligheter att öka vår servicegrad på platser där vi idag endast säljer drivmedel via våra Minipris-stationer. Genom Storekeys tekniska plattform gör vi det smidigt och enkelt för medlemmar och kunder att handla de viktigaste basvarorna, oavsett tidpunkt på dygnet, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8 i en kommentar.  

I förlängningen är planen att utöka antalet butiker och man hoppas på att öppna två stycken under 2022. Man har också planer på att utöka sortimentet till flera olika livsmedel och bilistiska varor.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078