23948sdkhjf

Ica bildar miljardbolag med Bonniers – 44 butiker ingår

Ica Fastigheter och Bonnier Fastigheter bildar ett nytt samägt bolag, Trecore Fastigheter där Ica blir huvudsaklig hyresgäst.

Till att börja med förvärvar bolaget 44 butiksfastigheter från Ica Fastigheter, med ett fastighetsvärde på 5 miljarder kronor. Syftet med bolaget är att förvärva och äga Ica-butiker i strategiska lägen där ICA är huvudsaklig hyresgäst.

Transaktionen utgör en fortsättning till det förvärv av Secore Fastigheter som Ica-gruppen annonserade den 30 september 2021.

– Genom bildandet av Trecore Fastigheter skapas förutsättningar för Ica att behålla inflytandet på marknadsplatserna samtidigt som vi frigör kapital. Vi ser fram emot ett långt och bra samarbete med Bonnier Fastigheter, säger Anna Nyberg, vd på Ica Fastigheter, i en kommentar.

De 44 butiksfastigheter som förvärvas av det samägda bolaget omfattar drygt 150 000 kvadratmeter. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 5 miljarder kronor. Trecore Fastigheter tillträder de 44 butiksfastigheterna den 1 april 2022.

Nettoeffekten av transaktionen på Icagruppens kassaflöde kommer att uppgå till cirka 1,4 miljarder kronor i andra kvartalet 2022.

En reavinst på cirka 300 miljoner kronor kommer att redovisas som jämförelsestörande post i koncernens rörelseresultat för andra kvartalet

Ica Fastigheter har sedan tidigare det samägda bolaget Ancore Fastigheter tillsammans med tjänstepensionsbolaget Alecta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109