23948sdkhjf

Laktos- och glutenfritt ökar – egen hylla eller separat?

Fritt från-trenden fortsätter starkt framåt. En ökad medvetenhet om gluten- och laktosintolerans gör att allt fler väljer produkter där dessa ämnen utgår.
I Sverige har mellan 4 och 10 procent laktosintolerans och 1 till 2 procent har diagnosen celiaki, så kallad glutenintolerans. Det mest tyder på att antalet av de som lider av de båda sorternas livsmedelsintolerans inte har ökat så mycket som att medvetenheten har blivit större. Vilket lett till en ökad försäljning i handeln.

– Glutenfritt som omr...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08