23948sdkhjf

Både Mathem och Wolt öppnar små centrala plocklager

Mathem lanserar expresstjänst och Wolt öppnar första egna lokalen i Sverige.

Snabba leveranser av konsumtionsvaror, så kallad q-handel, har vuxit de senaste åren där bland annat Foodora startat egna små centrala lager för att fortare kunna nå kunderna direkt vid dörren. Nu hoppar även Wolt och Mathem på trenden.

Idag den 5 april öppnar Wolt, efter tidigare lansering i Finland, sin första butik under namnet Wolt Market Solna. Butiken med cirka 2 500 produkter kommer att leverera till kunder i norra och centrala delarna av Stockholm.

– Vi är glada över att äntligen kunna presentera vår första butik i Sverige. Vi hoppas kunna hjälpa människor att spara tid genom att enkelt och snabbt kunna göra veckoinköp via oss, säger Johan Grönvall, vd för Wolt Market Sverige i en kommentar.

Planen är att fler butiker ska etableras i Sverige den kommande tiden.

Samtidigt har Mathem, efter några veckors smyglansering för befintliga kunder, lanserat sin q-handel under namnet Mathem Express. Tjänsten är tillgänglig för boende på Södermalm i Stockholm  och är ett snabbare komplement till Mathems vanliga tjänster.

Tjänsten som utgår från en så kallad ”light store” på Södermalm ska ta cirka 30 minuter och levereras med egna helt nya elcyklar med antingen fyra eller två hjul.

– Att Mathem nu på riktigt slår oss in på marknaden för quick commerce är ett steg i helt rätt riktning för våra kunder och oss. Vårt kundlöfte går ut på att ge människor mer frihet att leva. Att nu även kunna möta de lite mer kortsiktiga behoven hos våra kunder, utöver att stötta i den stående veckohandlingen, är otroligt bra komplement och helt i enlighet med vår vision, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem i en kommentar.

Även Mathem har planer på att växa geografiskt på sikt med fler "light stores".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han är först ut när Tempo pilottestar hybridlösning
Anställd på Coop fick sparken – får skadestånd
Picadeli på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Falukorv, konserver och emv rusar på nätet när ekonomin kärvar
Svinnet minskar i butik och i hemmet
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.11