23948sdkhjf

Ny världsmatkoncern lägger bud på Nordic Rice

Nordic Rices vd och huvudägare Haider Al-Kaizwhan bildar koncernen Taam Food Group.

Bolaget lägger ett strategiskt utköpsbud på Nordic Rice, som har Sveriges enda risfabrik, i Eskilstuna. Nordic Rice har i dag cirka 900 aktieägare.

Det totala värdet på budet är cirka 87 miljoner kronor och motsvarar 10 kronor per aktie. Betalningen kommer att ske med nyemitterade aktier i Taam Food Group. 

Taam Food Groups ambition är att bli den ledande aktören i Norden inom världens kök, så kallad etnisk mat.

Koncernen ska erbjuda livsmedelskedjor, storkök och fristående handlare en helhetsleverantör av mat från många av världens stora kök – Medelhavet, Mellanöstern, Balkan, Asien och Indien. De ingående företagen Hot Chilly, BRK Food och Lazzat Food erbjuder i dag över 1 500 produkter från 30 länder och har cirka 2 000 kunder.

De tre bolagen har en prognostiserad omsättning på 220 miljoner kronor, som med ett förvärv av Nordic Rice blir 270 miljoner kronor.

Målet är att omsätta 1 miljard kronor inom tre år. En notering av bolaget är planerad att ske under året, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Intresset för etnisk mat – nya kök och matvaror – har aldrig varit större i Sverige och till det kan vi lägga den stora efterfrågan som finns hos alla de som flyttat hit från andra länder. Och vi ska bli deras huvudleverantör, säger Haider Al-Kaizhwan, vd och grundare till Taam och Nordic Rice.

Bolagets strategi är att skapa en stark och lönsam tillväxt, dels organiskt genom starka varumärken och vidareutveckling inom dotterbolagen, dels genom förvärv av nyckelleverantörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078