23948sdkhjf

City Gross hoppas på Luleå-butik inom 2-3 år

City Gross har börjat ragga lägen i Norra Sverige. Nu hoppas etableringschefen att en butik finns på plats i Luleå inom 2-3 år.

Som Fri Köpenskap berättade redan när Axfood- och Bergendahlsaffären offentliggjordes skapar affären förutsättningar för en City Gross-expansion i Norra Sverige.

Några konkreta lägen finns inte på bordet ännu men kedjan har börjat höra sig för runtom i städerna. I går kunde Fri Köpenskap berätta att en dialog om en ny butik förs i Östersunds kommun.

Ett rimligt antagande är att liknande dialoger förs i de flesta norrländska städer av någorlunda storlek som ligger norr om kedjans i dag nordligaste butik i Sundsvall. Kuststäder som Umeå, Skellefteå och Luleå är knappast några vilda gissningar.

Nu skriver tidningen NSD att dialogen i Luleå är igång. Nyligen besökte kedjan staden för att möta representanter i kommunen.

Vi söker efter ett väl synligt etablerat läge. Vi vill finnas nära bostäder eller annan handel och har diskuterat olika alternativ med kommunen, säger etableringschef Per Edstam till tidningen.

Etableringschefskollegan Peter Ekström hoppas på en butik inom förhållandevis snar framtid.

Vi har tagit del av översiktsplanen som politiken i Luleå tagit fram och den ligger till grund för våra planering. I dag vågar jag inte ge något tidsperspektiv, men om jag kunde få tänka ur ett eget perspektiv vore det fantastiskt om vi hade en butik på plats om två till tre år, förklarar etableringschef Peter Ekström.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094