23948sdkhjf

Kavall vill växa med nytt kapital

Tar in 155 miljoner kronor och siktar på att expandera vidare.

Det svenska leveransbolaget Kavall som satsar på snabba leveranser under 10 minuter och som har dark stores i Stockholm, Göteborg och Malmö samt i Finland har via en ny kapitalrunda tagit in 155 miljoner kronor.

Rundan leddes av Bonnier Ventures, Nicoya och tidigare investerare VNV Global och Inbox Capital. Det nya kapitalet ska gå till vidare expansion både på nuvarande marknader men även nya.

– Med den här finansieringsrundan får vi inte bara in kapital för att accelerera expansionen, i Bonnier Ventures och Nicoya får vi även fler investerare med långsiktig finansiell styrka och strategisk kompetens som vi värdesätter högt. Båda har djup förståelse för branschen och kommer ge oss ännu bättre förutsättningar att utveckla vår tjänst och fortsätta ta marknadsandelar, säger John Tengberg, vd och medgrundare av Kavall i en kommentar.

Under sommaren 2021 tog Kavall in sitt första externa kapital om 50 miljoner kronor och sedan dess har företaget vuxit från en dark store till totalt sju butiker i Sverige och Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109