23948sdkhjf

Hemköp inför klimatskyltning i alla butiker

Med start nästa vecka börjar Hemköps 200 butiker med en ny typ av skyltning. Skyltningen, som ska vägleda kunderna till klimatsmarta val, är framtagen i samarbete med Sveriges forskningsinstitut Rise. 

– Detta är ytterligare ett sätt att stärka vår position inom hållbarhetsområdet. Hemköp ska bidra till att halvera konsumenternas klimatpåverkan från livsmedelskonsumtion till 2030, och det här är ett steg i den riktningen, säger Hemköps vd Simone Margulies.

Skyltningen har redan visat sig uppskattad. Hemköp på Kungsgatan i Norrköping var en av sju butiker som under fjolåret deltog i ett pilottest.

– De redan medvetna kunderna sa att de fick en bra påminnelse. I framtiden tror jag alla konsumenter vill och kommer att kräva någon form av skyltning och vägledning. Så det blir med tiden en hygienfaktor både för mig och mina kunder, och det är bra att vi inom Hemköp går i bräschen, säger butikschefen Per Arén.

Skyltarna tipsar till exempel om frukt och grönsaker i säsong, växtbaserade proteinkällor och rätter gjorda på räddade råvaror. För de kunder som vill läsa mer finns QR-koder till mer information på hemkop.se.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094