23948sdkhjf

Coop och HK Scan satsar på fläskkött

Coop Sverige stärker sin satsning på kött från svenska gårdar och inleder nu tillsammans med HK Scan Sverige ett utökat samarbete.

Det gemensamma målet är att fortsätta främja den inhemska grisproduktionen, stärka tillgången och utveckla efterfrågan på svenskt fläskkött i Coops butiker, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Efterfrågan på svenskt kött är fortsatt stark. Coop har ett av Sveriges bredaste sortiment av kött- och charkprodukter med svenskt ursprung. 95 procent av Coops emv-chark och 89 procent av allt kött Coop säljer har svenskt ursprung.

– Coop har historiskt tagit ett stort ansvar för att stötta svensk köttproduktion och det vill vi fortsätta med genom att utveckla vårt erbjudande ytterligare. Med HK Scan som partner och deras gedigna erfarenhet och kvalitativa leverantörsbas, satsar vi nu på att långsiktigt stärka den inhemska grisproduktionen i Sverige. Ett samarbete som kommer att gynna både våra medlemmar och kunder och, inte minst, den inhemska livsmedelsförsörjningen, säger Majsan Pense, sortiment och inköpsansvarig kött, Coop Sverige.

Det nya utökade samarbetet inleds i september 2022 och omfattar nu drygt 10 000 ton fläskkött på årsbasis, där en större helfallsaffär ingår.

Coop och HK Scan har tidigare samarbetat i satsningar på Naturbeteskött och stöd till unga svenska nötköttsproducenter.

– Det är verkligen roligt att vi nu tar nästa steg tillsammans i ett samarbete som sträcker sig över hela värdekedjan. Viktigt inte minst för våra svenska grisbönder, både i de tuffa tider vi nu går igenom men framförallt på lång sikt. Tillsammans hittar vi nya vägar för att utveckla de svenska konsumenternas efterfrågan på produkter baserade på svenskt fläskkött, säger Torbjörn Lithell, VP Retail, HK Scan Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Mylla matmarknad: ”Kommer vara med och skapa förändring”
Ukrainska varor säljs i Ica-butiken
Icabutik plockar bort Marabou – ”Hjälper Putins Ryssland”
Cheferna om ledarskap i kristid: ”Utmanande och lärorikt”
Lidls vd: Viktigt lyssna och vara på plats
Byggstart närmar sig för Matvärldens nya butik

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.61