23948sdkhjf

Matmissionen öppnar fjärde butiken

Nu öppnar Matmissionen sin fjärde sociala matbutik i Stockholm.

Butiken i Handen gör de tre butikerna i Jakobsberg, Hägersten och Hallunda centrum sällskap.

Butiken öppnar den 29 april. Butikschef blir Christophe Hanson.

Att handla mat har blivit dyrare. Stockholms Stadsmission befarar att stigande matpriser kommer att slå hårt mot personer i ekonomisk utsatthet. Enligt SCB har livsmedelspriserna ökat med 6,1 procent i mars, att jämföra med 4,5 procent månaden innan. Stockholms Stadsmission har lång erfarenhet av att möta personer i ekonomisk utsatthet och befarar att utvecklingen resulterar i att många fler kommer att behöva stöd framöver för att klara av sina mest basala behov.

– Vi är oroliga eftersom vi vet att de människor vi möter genom Matmissionen redan har utmaningar att ha råd att äta bra, näringsriktigt och att kunna välja den mat de verkligen vill äta. Expansionen av Matmissionen är ett viktigt steg för oss att tillsammans med dagligvarubranschen dämpa och bekämpa matfattigdomen, säger Johan Rindevall, chef Matmissionen på Stockholms Stadsmission, i ett pressmeddelande.

Butiken är en del av en gemensam storsatsning mellan Stockholms Stadsmission, Svensk Dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF.

– Vårt samarbete med Stockholms Stadsmission har varit mycket positivt. 31 av våra medlemsföretag donerar på regelbunden basis varor till Matmissionens butiker, vilket bidrar till såväl minskat matsvinn som minskad matfattigdom. Vi ser fram emot öppnandet av ytterligare en butik, säger Jörgen Friman, vd på DLF.

– Matmissionen har en viktig roll. Samarbetet gör det möjligt för våra medlemmar att på ett enkelt sätt donera överskott till ett bra ändamål. Maten når och stöttar människor i ekonomisk utsatthet, en grupp som fått det allt tuffare den senaste tiden givet omvärldsläget. Vi bidrar nu till att en ny butik öppnar, som vi vet är efterfrågad. Vi är stolta över att dagligvaruhandeln är en del av detta, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094