23948sdkhjf

Coop stäms: Två i julbråk om truck – båda avskedades

Handelsanställdas Förbund stämmer Coop i Arbetsdomstolen efter att kedjan avskedat två lagerarbetare som hamnat i bråk på julafton.

Händelsen inträffade på Coops lager i Bro nordväst om Stockholm på julafton. En lagerarbetare hade bokat och gjort i ordning en truck vid arbetstidens början men gick sedan för att hämta en kopp kaffe.

När han kom tillbaka hade en kollega tagit den trucken och de två männen började bråka högljutt och drog i varandra, berättar Handelsnytt.

Bråket avbröts och de båda männen skickades hem. I mellandagarna hade männen telefonkontakt och ska ha grävt ned stridsyxan för att sedan arbetare vidare utan konflikt.

Men under januari kallades båda till arbetsgivaren Coop Logistik AB som den 4 januari avskedade båda anställda eftersom de inte kunde avgöra vem som var drivande i bråket och vem som bara försvarade sig, skriver tidningen.

Detta anser Handelsanställdas Förbund vara olagligt och har därför stämt Coop i Arbetsdomstolen. Facket kräver att avskedandena förklaras ogiltiga samt att männen ersätts med skadestånd om 200 000 kronor vardera plus utebliven lön.

De drog i varandra, men har inte brukat våld, säger Styrmir Olafsson, juridiskt ombud för båda lagerarbetarna till Handelsnytt.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093