23948sdkhjf

"Kungligheterna tyckte mycket om maten"

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel tog emot det norska kronprinsparet Haakon och Mette-Marit under en flera dagar lång visit i Sverige i syfte att stärka banden mellan länderna.

Den första dagen avslutades med en mottagning på Norra Latin, arrangerad av Norges ambassad i Stockholm och Norges Sjömatsråd.

Det kom över 700 gäster och hela eventet var mycket lyckat, säger Norges Sjömatsråds representant i Sverige, Charlotte Rapp.

­Vi stod för råvarorna och krögaren Karl Ljung från Stureplansgruppen fick väldigt fria händer för att komponera rätterna. Vi lyfter särskilt torsk, lax och räkor i Sverige men det serverades också kungskrabba, säger hon.

Kocken, Karl Ljung har en lång meritlista. Han var Årets kock 1999 och har lagat flera Nobelmiddagar, medverkat i olika teveprogram och öppnat ett tjugotal restauranger. Han är i dag kreativ head chef på Stureplansgruppen och är mannen bakom L’Avventura och Hillenberg. 

– Vi har noga valt ut det allra bästa från Norges klara vatten och kombinerar det med smaker och upplevelser från många av jordens hörn. Den skandinaviska rena smakpaletten är i fokus medan vissa rätter hämtar inspiration och sätt att äta från fjärran, säger Karl Ljung.

Det norska kronprinsparet höll tal om att stärka banden med Sverige. Efteråt fick de norska och svenska kungligheterna smaka på menyn tillsammans med representanter för norska ambassaden och Norges Sjömatsråd.

Kungligheterna tyckte mycket om maten, säger Charlotte Rapp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078