23948sdkhjf

Surströmmingschocken i pantmaskinen – så gick det till

Den intensiva luktchocken på Ica Kvantum Kvissleby söder om Sundsvall har nu fått sin förklaring.

Det var inte en surströmmingsburk som pressats i den helautomatiska pantmaskinen, utan en eller flera, nästan, tomma surströmmingsburkar som funnits med i säckar som tömts i maskinen.

– Sedan har spadet runnit ut och fastnat på trumman i maskinen och andra pantförpackningar, berättar handlaren Erik Geijer.

Den intensiva lukten fick kunderna att reagera, och Erik Geijer skrev snabbt den informationsskylt som Fri Köpenskap visade i går.

– Det var ett akut läge, och gick kanske lite för snabbt.

Det var alltså inte en hel surströmmingsburk som gått sönder i maskinen, något som enligt tillverkaren Tomra är omöjligt.

– Ingenting som inte är en pantförpackning kan komma igenom och bli pressat, säger Aldijana Mehmedovic, marknads- och kommunikationschef på företaget.

Luktsaneringen gick också snabbare än vad Erik Geijer först befarade.

– Först jobbade våra städare i flera timmar med maskinen, och på fredagseftermiddagen fick vi dit en saneringsfirma, berättar Erik Geijer.

Han har pratat med företaget som tömde pantsäckarna, om att de måste rensa dem bättre i fortsättningen innan de töms i pantmaskinen.

– Vi har haft maskinen i fem år, och i början var det en del problem när folk tömde allt möjligt i den, men de senaste åren har det varit väldigt få problem.

Nu är all surströmmingslukt borta från butiken, utom en svag aning i pantavdelningens bakre del.

– Vi har heller inte märkt någon försäljningsökning av de klassiska tillbehören till surströmming, säger Erik Geijer och skrattar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078