23948sdkhjf

Mathem tar in 500 miljoner – ska nå lönsamhet 2024

Nya storägaren Axfood bidrar med betydande belopp.

Mathem har tagit in 500 miljoner kronor i en nyemission. En betydande del av beloppet kommer från de största aktieägarna Kinnevik, Axfood, Verdane och AMF.

Jag är tacksam över förtroendet från våra investerare i den här nyemissionen. Nu fokuserar vi på att realisera vår strategi och ser fram emot öppningen av vår toppmoderna samt miljöanpassade anläggning i Larsboda, säger Mathems vd Johan Lagercrantz i ett uttalande.

Det nya hanteringscentret i Larsboda förväntas tas i drift under det fjärde kvartalet i år. Det resta kapitalet ska också användas till automationsinvesteringar samt slutförandet av sammanslagningen med Mat.se som följde på affären i december när Axfood klev in som ny storägare i Mathem. 

Matleveransbolagets målsättning är att uppnå lönsamhet på Ebitda-nivå under 2024 och sedan genom fortsatt tillväxt nå en hög ensiffrig rörelsemarginal över tid.

Vi är glada att hälsa nya aktieägare välkomna till Mathem och vi är stolta över det fortsatta förtroendet från existerande ägare i bolagets utveckling, säger Andreas Bernström, styrelseordförande i Mathem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094