23948sdkhjf

Lidl först ut med återvunnen plast

Fram till nu har det inte varit möjligt att använda återvunnen plast i livsmedelsförpackningar.

Nu presenterar Lidl Sverige tillsammans med tilllverkaren Trioworld en förpackning med återvunnen konsumentplast – som dessutom är godkänd för livsmedel. Först ut med den nya förpackningen är Lidls kanelbullar och kardemummabullar från Kvarnvingen.

Förpackningen, en livsmedelsförpackning som är gjord i 30 procent återvunnen plast och är helt återvinningsbar, har möjliggjorts genom Lidl Future.

– Vi är oerhört stolta över att kunna presentera den första livsmedelsförpackningen som innehåller återvunnen plast som har cirkulerat i samhället. Den är dessutom 100% återvinningsbar, säger Caroline Kjerstadius, hållbarhetschef på Lidl Sverige i en kommentar.

Lidl Sverige arbetar genom olika initiativ för att minska plastanvändningen och öka möjligheten att återvinna förpackningarna. Fram tills nu har det inte varit möjligt att använda återvunnen plast i förpackningar som är i kontakt med livsmedel.

Förpackningen har tagits fram i ett samarbete mellan Lidl Sverige, Trioworld, RISE och Findus och säljs under Lidls egna varumärke Kvarnvingen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097