23948sdkhjf

Ekonomichef lämnar Icahandlarnas Förbund

Bo Sandström, CFO på Icahandlarnas Förbund, lämnar sitt jobb efter tre år.

Efter slutfört avnoteringsuppdrag, väljer nu Bo Sandström att gå vidare i karriären, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

– Det har varit otroligt spännande och intensivt, inte minst att driva det stora projektet med att finansiera och genomföra utköpet av Icagruppen och få det i hamn. Hela avnoteringsprocessen blev en bra avslutning på mitt uppdrag hos förbundet. Med den nya ägarstrukturen förändras dock CFO-rollen väsentligt och därför känns det helt naturligt för mig att gå vidare i min yrkeskarriär, säger Bo Sandström i en kommentar

Efter förbundets och AMF framgångsrika utköpsbud på Icagruppen i november förra året avslutades handeln med aktien på Stockholmsbörsen den 13 januari.

Under våren har Ica och Icahandlarnas förbund skakats av den insiderhärva där ett antal handlare misstänks ha tjänat miljonbelopp på handel med Ica-aktien innan budet offentliggjordes.

– Jag vill rikta ett stort tack till Bo som gjort ett fantastiskt arbete med att leda vår ägarstyrning, kapitalförvaltning och hela avnoteringsprocessen. Jag har stor förståelse för Bos beslut och önskar honom all lycka till i hans nästa steg, säger Icahandlarnas vd Göran Blomberg.

Bo Sandström lämnar, på egen begäran, sin operativa roll under sommaren, men står till Förbundets förfogande året ut. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.09