23948sdkhjf

Svensk Dagligvaruhandel förstärker med jurist inom EU-rätt

I förra veckan presenterade Svensk Dagligvaruhandel sin nya projektledare för beredskaps- och livsmedelsförsörjningsfrågor, Ulrika Dahlin. Nu meddelar bransorganisationen att personalstyrkan förstärks med ytterligare en ny funktion. Charlotte Hell tillträder i dag som jurist inom EU-rätt. 

Svensk Dagligvaruhandel har en viktig funktion att driva utvecklingen framåt inom aktuella och viktiga frågor som exempelvis hållbarhet och livsmedelssäkerhet. Jag ser fram emot ett nära och givande samarbete med medlemsföretagen för att fortsätta att lyfta dagligvarubranschen inom betydande samhälls-och näringspolitiska frågor, säger Charlotte Hell.

Charlotte har en juristexamen från Stockholms universitet och erfarenhet av EU-rättsligt lagstiftningsarbete från Regeringskansliet. Hon kommer närmast från en roll som tingsnotarie vid Linköpings tingsrätt.

Arbetet med att framtidssäkra lagstiftningen har blivit allt mer omfattande. Charlotte Hell ska bevaka, administrera och koordinera regelverks- och lagstiftningsinitiativ samt annan information som påverkar dagligvaruhandelns aktörer.

Som branschföreträdare genomsyras vårt arbete av att värna våra medlemmars intressen i lagstiftningsprocesser och verka för att dagligvaruhandelns förutsättningar beaktas av såväl lagstiftare som tillsynsmyndigheter. Charlotte kommer bli ett viktigt tillskott i detta arbete och jag ser mycket fram emot att få samarbeta med henne, säger Martin Andersson, näringspolitiskt ansvarig på Svensk Dagligvaruhandel.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094