23948sdkhjf

Klart för ny Coopbutik i expansivt område

Strategiskt fastighetsförvärv av Coop Väst banar väg för Coop Masthuggskajen.

Nu är det klart vilken kedja som ska öppna livsmedelsbutiken i det nya bostadsområdet i och omkring Masthuggskajen i Göteborg. Butiken på cirka 1 800 kvadratmeter ska ligga i en fastighet som Coop Väst nu förvärvat från Riksbyggen. 

Coop Masthuggskajen kommer, enligt vd Ronnie Wångdahl, att få ett stort fokus på färskvaror och matglädje.

– Vi vill skapa en inspirerande butik, där det är lika enkelt att snabbt klara av sina vardagsinköp som att inhandla alla ingredienser till en festmåltid. Här kommer kunden att hitta allt från en välfylld deli- och fiskavdelning till färskt bröd från eget bageri. Valfrihet att också handla via online och hämta i butik kommer självklart att erbjudas.

Coop Väst och Riksbyggen har skrivit avtal om en så kallad 3D-bildning, som inkluderar 127 bostadsrätter samt butikslokaler i fastigheten i bottenplanet som Coop förvärvat.

Den första etappen, Brf Sydney, börjar byggas under 2023 i ett område som på tio års sikt ska växa med totalt 1 300 nya bostäder. Planerad inflyttning för Coopbutiken är runt årsskiftet 2024-2025.

– Vi är mycket glada över vårt samarbete med Riksbyggen där vi tillsammans bidrar till tillväxt och hållbar utveckling i området, säger Coop Västs vd Ronnie Wångdahl.

Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad, returnerar artigheten:

– Riksbyggen och Coop är två kooperativa företag med stort fokus på hållbarhet och långsiktig samhällsnytta. Coopbutiken blir en fantastisk service till allas boende och de som arbetar i stadsdelen som kan handla mer hållbart i direkt anslutning till bostaden och ett viktigt bidrag för att hela stadsdelen Masthuggskajen.

Butiken kommer att drivas med förnybar el och kyl- och frysanläggningar.

– Energieffektiv drift ger en högre kvalitet på våra varor och därmed mindre matsvinn. Dessutom kommer butikens leveranser så långt som möjligt att ske med elbilar, berättar Wångdahl.

Etableringen i det expansiva området kring Masthugget är, enligt Ronnie Wångdahl, en del i Coop Västs strategiska plan. Mer är att vänta i Göteborgsområdet.  

– För Coop Väst är Göteborgsområdet fortsatt viktigt ur etableringssynpunkt och vi arbetar i nära samarbete med fastighetsägare om nya lägen, avslutar han.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109