23948sdkhjf

Stekt palt förgyllde invigningen av Coop Strömlida

Med den centralt belägna butiken i Piteå har Coop Norrbotten nu 40 butiker.

För bara ett par dagar sedan saknades fortfarande Coopskylten och utanför butiken såg det ut som en byggarbetsplats. Nu har Coop Strömlida öppnat. För att ge invigningen en lokal prägel bjöd Piteortens Chark på wokad palt utanför den nya butiken i Piteå.

Som Fri Köpenskap skrev tidigare i veckan så har det jobbats intensivt med att färdigställa den nya butiken, som har ytan på 1 300 kvadratmeter och ligger intill stadens gymnasieskola och kommunhuset. 

Det är Coop Norrbottens andra butiksöppning av tre för året. Med Coop Strömlida inräknad har föreningen nu 40 matbutiker i Norrbotten.

Vi är jätteglada över att äntligen kunna visa upp den här butiken för våra medlemmar. Det ska inte vara långt till en Coopbutik och vi vill vara nära våra medlemmar och kunder, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, som höll det inledande talet under invigningen.

Invigningen på torsdagen lockade en stor och förväntansfull folkmassa. Enligt Coop Norrbottens marknadschef Helene Ljungstedt hade cirka 20 procent av Piteås befolkning passerat butiken vid dagens slut.

Jätteroligt att se så många här på vår invigning. Jag vill verkligen tacka min personal som har gjort detta möjligt och alla som har varit med och byggt butiken. Jag vill också tacka Piteborna som under byggets tid har gett oss glada heja-rop och uppmuntran på olika sätt, sa butikschefen Patrick Uusitalo.

Tanken är att den centralt belägna butiken så småningom ska bli en hybrid som delvis drivs utan personal. Beslutet om att hålla Coop Strömlida öppen dygnet runt kommer att fattas i höst, då verksamheten hunnit komma igång ordentligt.

Utanför butiken väntade hundratals förväntansfulla kunder. Den första kunden som passerade kassan var Oskar Nyberg, som arbetar på Strömbackaskolan:

- Det känns jätteskönt att ha en butik i närområdet, nu kan man köpa både fika och lunch här.  

Coop Strömlida är den andra av tre butiker som Coop Norrbotten inviger under 2022. Den 10:e mars öppnade Coop Kallkällan och den 1:a september öppnas Coop Kiruna Centrum. Butiksytan för Coop Strömlida är cirka 1300 kvm och vi har skapat drygt 10 nya arbetstillfällen. Coop Norrbotten har investerat drygt 12 miljoner i nybyggnationen.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094