23948sdkhjf

Coop och Volta lanserar världens första metanreducerade kött

Kor uppfödda på tillskott av alger lanseras i dagligvaruhandeln.

Volta Greentech är bolaget som tagit fram ett fodertillskott baserat på den röda algarten Asparagopsis som kan reducera kors metanutsläpp på upp till 80 procent.

Tillsammans med livsmedelsbolaget Protos och Coop inledde Volta Greentech i år ett pilotprojekt på Gotland som hade som mål att ta fram metanreducerat kött till butik för första gången. Det målet har nu uppnåtts.

– Det här samarbetet visar att det är möjligt att kraftigt reducera metanutsläppen på svenska gårdar, och att det är praktiskt genomförbart. Som konsument kommer man framöver kunna aktivt välja produkter i köttdisken som är betydligt bättre för planeten, säger Fredrik Åkerman, vd på Volta Greentech i en kommentar.

Den 30 juni släpps nu de första partierna av det metanreducerade köttet under varumärket ”Lome” som är en förkortning av ”Low on methane” som kommer att säljas i utvalda butiker under en begränsad tid.

– Vi ser fram emot att vara först ut i världen med att erbjuda våra kunder och medlemmar en unik produkt i våra butiker och att fortsätta stötta svensk livsmedelsproduktion, säger Charlotta Szczepanowski, chef för hållbarhet och kvalitet Coop Sverige. 

Köttet kommer att säljas som köttfärs i disk och utvalda delar som ryggbiff och oxfilé kommer att säljas över disk och parterna har redan nu planer att lansera fler produkter i framtiden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De leder Facebookförsäljningen
Här vill City Gross etablera sig i Karlstad
Här öppnar CBS sin tredje Coop Mini
Ny vd på Urban Deli
Avslöjar: Så bygger Coop om sin e-handel: ”Vi väljer att gå en annan väg”
Så mycket ökar gränshandeln – närmar sig ”normala” nivåer
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.141