23948sdkhjf

Lanthandel åter efter fem år – som filial till Tempobutik

Nordvärmlands Livs levererar varor till den nya obemannade servicebutiken i Vitsand.

Lanthandeln i Vitsand, Torsby kommun, stängdes 2017. Fem år senare finns det återigen en butik på den lilla värmländska orten. En obemannad servicebutik kunde på onsdagen invigas i den nedlagda skolan, tack vare ett samarbete mellan Brockensjöarnas Byalag och Tempobutiken Nordvärmlands livs i Ambjörby.

Genom ett digitaliseringsprojekt: Com 3, har Torsby kommun kunnat hjälpa till att installera den teknik som krävs för att driva den dygnet runt-öppna butiken.

Den digitala lösningen gör det möjligt för Nordvärmlands Livs att se i systemet vilka varor som tryter. Det behövs därför ingen personal på plats för att plocka och räkna.

– Det känns väldigt bra att vi i den relativt lilla lanthandeln ligger i framkant och tar stora steg i en mycket spännande verksamhetsutveckling, kommenterar Torbjörn Persson på Nordvärmlands Livs.

Nordvärmlands Livs har sedan flera år veckovis utkörning av dagligvaror till äldre åretruntboende i området. Från och med nu lastas varubilen även med dagligvaror till butikens två filialer: den nya obemannade filialen i Vitsand och under skidsäsong även till filialen på Hovfjällets topp.

Den nya servicebutiken i Vitand blir en central mötesplats i nya Aspeds centrum som, är det tänkt, ska bli ett centrum för all möjlig verksamhet.

– Målsättningen är att underlätta och förbättra servicen för både boende och besökare i Vitsand, säger Peter Stolpe, Brockensjöarnas byalag. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078