23948sdkhjf

Kavall saktar in och säger upp personal

Snabbväxande leveransbolaget skiftar fokus mot lönsamhet.

Kavall är det snabbväxande leveransbolaget vars affärsidé är supersnabba leveranser av livsmedel. Efter att nyligen ha tagit in 155 miljoner kronor i kapital för att senare annonsera att de även satsar på den norska marknaden har bolaget nu beslutat att lägga om fokus på lönsamhet, vilket framgår enligt ett pressmeddelande från företaget.

”Efter den senaste utvecklingen på marknaderna de senaste månaderna kommer vi nu att öka fokus på lönsamhet för att anpassa oss till de nya förutsättningarna och bättre positionera företaget för framtiden. Den är förändringen kommer att innehålla en genomgång av hur insatserna fokuseras internt, men också av den övergripande kostnadsbasen. Bolaget har som mål att minska centrala kostnader i Sverige och Norge och planerar att se över och utvärdera verksamheten i Finland framöver”, skriver Kavall i meddelandet.

För att dra in på kostnaderna kommer anställda och konsulter nu alltså att sägas upp enligt Kavall som har informerat de berörda.

– Målet är att spara 20 procent av de centrala funktionerna i Sverige och Norge. Ungefär 15 av våra konsulter och medarbetare berörs, säger John Tengberg, vd på Kavall till Di Digital.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De leder Facebookförsäljningen
Här vill City Gross etablera sig i Karlstad
Här öppnar CBS sin tredje Coop Mini
Ny vd på Urban Deli
Avslöjar: Så bygger Coop om sin e-handel: ”Vi väljer att gå en annan väg”
Så mycket ökar gränshandeln – närmar sig ”normala” nivåer
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.078